Način pripreme
Priprema smese za premazivanje kora: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Zatim dodati ulje, 10 kašika brašna, so i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Za nadev: U odgovarajućoj posudi sjediniti sitan sir i kiselu pavlaku.
Na 3 mesta odvojiti po 5 kora. Uzeti jednu koru i premazati je pripremljenom smesom (naneti 4-5 kašika smese) i tako stavljati jednu na drugu koru i svaku premazivati. I petu koru premazati i niz jedan kraj naneti nadev od sira i pavlake. Uviti u rolat.
Na isti način napraviti još dva rolata. Rolate prekriti najlon kesom, preko staviti čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da odstoje sat vremena. Rolate iseći na manje trougliće. Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene trougliće.
Jaje razmutiti viljuškom i premazati trougliće, posuti ih susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Savet: Možete ih nadevati i nekim drugim nadevom -po sopstvenom izboru.
Moj predlog - poređati tanko rezani kačkavalj, preko tanko rezanu šunku, a preko šunke opet red tanko rezanog kačkavlja. Ili - sjediniti rendanu šunku (salamu) i sir. Probajte, predivnog su ukusa. Prijatno!