Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla sa jabukama po bakinom receptu

Štrudla sa jabukama po bakinom receptu

Kirilova452Kirilova452
Šegrt
275102
Štrudla sa jabukama po bakinom receptu
Fotografije: Kirilova452
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Štrudla sa jabukama po bakinom receptu - klasika je klasika"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • maslac 150 g
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika
  • voda - 200 ml
  • jabuke - 300 g
  • šećer u prhau - 100 g
  • cimet - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • prezle - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Od prisejanog brašna, soli, ulja i vode zamesimo testo za pitu. Namažemo maslacem, pokrivamo krpom i ostavljamo da odstoji 15-20 minuta.

Za to vreme izrendamo jabuke i pomešamo sa cimetom, šećerom i prezlama. Testo delimo na 6 lopti.

Svaku jednu loptu stavljamo nna krpu i tankom oklagijom razvučemo na tanak list. Mažemo maslaem i posipamo nadevom od jabuka.

Uz pomoć krpe uvijamo u rolat i stavljamo u pleh namazan uljem. Na isti način uradite i sa drugim loptama od testa.

Pripremljnu štrudlu pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Nakon što izvadite iz rerne štrudlu od jabuka isecite na komade i obilno pospite šećerom.

Prijatno sa štrudlom od jabuka po bakinom receptu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: