Način pripreme
Zagrejte vodu, sok od pomorandže i šećer i kada smesa skoro prokluča, sklonite sa vatre.
Dok se lagano prohladi smesa, želatin potopite u hladnu vodu ili ga pripremite na osnovu uputstva proizvođača. Ako je vaš želatin u prahu, 5 listića su otprilike 10 g želatina u prahu.
Čim temperatura voćne vode bude normalna (ne vrela, ali ne i hladna) stavite želatin i promešajte.
U kalup za led ili u drugim kalupima po vašem izboru stavite komade voća i žele bombone. Ako ćete ovo voće koristiti kao dodataka koktelima, naprimer, možete da stavite i neki listić sveže nane.
Sipajte tečnost u kalupe i ostavite ih da se potpuno ohlade, a nakon toga sve stavite u frižider. Najbolje je da u frižideru sve odstoji ceo dan. Proces možete ubrzati, ako kalupe stavite u zamrzivač za malo, ali nemojte da dozvolite da se smesa zamrzne.
Želirane zalogaje voća možete da koristite kao ukras uz voćne kolače i deserte, koktele ili da ih jedete samostalno.
Prijatno!