Način pripreme
1. Očistite teletinu od kožica i isecite je na zalogaje.
Marinirajte 4-5 sati u polovini maslinovog ulja, začinima, šećeru, soja sosu, suvim začinima i brendiju.
Ukoliko vam se navedeni začini ne dopadaju, možete ih zamenite drugim po vašem ukusu.
2. Zagrejte tiganj na jakoj vatru i sipajte ostalo maslinovo ulje. Pržite dok meso ne dobije zlatastu boju, zajedno sa marinadom i nakon toga smanjite vatru.
Sipajte otprilike 200 ml tople vode i polovinu iseckanog mladog luka i dinstajte dok teletina u potpunosti ne omekne, otprilike 20 minuta na umerenoj vatri (zavisi od kvaliteta i karakteristika teletine koju ste koristili).
3. Trebalo bi da se tečnost zgustila i skoro redukovala, zato ukoliko želite da servirate sa sosem, možete da dodate još malo vode, kako biste razredili.
Takođe, ukoliko vam nije dovoljno slano od soja sosa, dodatno posolite.
4. Poslužite teleće zalogaje u tiganju sa ostalim iseckanim mladim lukom i jedite dok su topli.
Prijatno!