Način pripreme
Kora od keksića:
Stavljamo keks sa šećerom u blender i sitno ih izmrvimo. Raspoređujemo maslac i dodajemo ga u njih. Dobro izmešamo i sipamo dobijeno keks testo u tepsiju od 20 cm sa padajućim dnom. Dobro ga pritiskamo ka dnu tepsije i stavljamo u frižider na 30 minuta.
Mlečno-medeni mus:
Istopimo čokoladu u mikrotalasnoj rerni na jednu mintu dva puta (po 30 sekundi) i ostavljamo ga sa strane. Pripremamo želatin tako što ga rastvorimo u hladnoj vodi na desetak minuta. U kaserolu stavljamo žumance, med i esenciju vanile.
Dobro izmešamo i dodajemo mleko. Prokuvamo smesu uz neprestano mešanje da se žumance ne preseče. Skidamo sa ringle i procedimo dobijenu smesu.
Dodajemo i nabubreni želatin. Mešamo dok se želatin skroz ne istopi.
U posudi mutimo pavlaku u veoma mekane vrhiće. Konzistencija treba da bude nestabilna. Sipamo je u smesu od jaja i mešamo. Sipamo na keks koru i stavljamo u frižider na 2 sata. Nakon stezanja sečemo voće i ređamo ga na tart.
Stavljamo na 10 minuta u frižider i pripremamo žele. Rastvorimo želatin u vodi i ostavljamo ga da nabubri.
U kaseroli prokuvamo vodu sa šećerom, medom i sokom od pomorandže. Skidamo sa ringle i sipamo nabubreli želatin. Mešamo dok se ne rastvori. ovom smesom zalivamo tart.
Veoma je vžano da sačekate da se smesa ohladi. Ja sam malo požurila, nakon čega mi se sjedinio sa musom. Kada smo zalili stavljamo u frižider na minimum šest sati. Kada se voćni tart stegne, uvijamo ga vlažnom toplom krpom i vadimo ga iz kalupa.
Isprobajte i vi ovaj raskošni želirani voćni tart!