Čokoladni meringue

stanimira karadjovastanimira karadjova
Kuvar
74725732
Čokoladni meringue
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 3
12/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Čokoladni meringue za omiljeni desert"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu idealnih kolača od belanaca je potrebno da posuda bude apsoluno čista i suva i da belanca budu dobro odvojena, da nema žumanaca.

U posudi umutimo belanca sa prstohvatom soli na niskoj brzini miksera, dok ne dobijemo meke vrhove i počinjemo malo po malo da dodamo šećer uz neprestano mešanje, povećamo brzinu miksera.

Nakon što umutimo belanca dok ne dobijemo tvrde vrhove, dodajemo sok od limuna i kakao. Mutimo ponovo i čokoladni merigue je gotov.

Možemo ga koristiti za nežne puslice, koru za tortu Pavlova ili krem.

Ja sam pripremila puslice za Noć veštica i ukrasila ih rastopljenom čokoladom

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: