Način pripreme
1. Stavite sve sastojke u blender i meljite dok ne dobijete homogenu smesu. Ako želite , dodajte tahini od susama ili sirup od agave, uvek možete povećati ili smanjiti količinu nekog sastojka po želji.
2. Kad smesa bude gotova, nabolje da stavite u frižider na oko pola sata, da se malo stegne i tako ćete lakše oblikovati bombone rukama.
3. Za to vreme prpremite ukras.
4. Kad se smesa stegne, oblikujte loptice i uvaljajte ih u mlevene orahe ili susam - ovaj predivni užitak za čula je već gotov.
Praznične sirove vegan bombone se veoma lako prave i izuzetno su efikasne kao poklon ili da ih poslužite u specijalnim prilikama.
Možete eksperimentisati sa raznim ukrasima, napraviti osnovnu smesu i od nje praviti vegan bombone, pustite mašti na volju.
U unutrašnjost svake bombone možete staviti ceo orašasti plod ili veliko suvo grožđe (ja to redovno radim) i da ih uvaljate u razne ukrase, da biste ih razlikovali.
Ja na primer, predlažem sledeće kombinacije:
Bombone sa celim orašastim plodom unutra, spolja uvaljane u mlevene orahe.
Bombone sa suvim grožđem unutra, spolja uvaljane u susam.
Kutijice za ove sirove bomobne sam sačuvala od raznih bombonjera koje su mi se činile kao odgovarajuće, ostaje samo da ih ukrasite mašnom ili poređate na lepu tacnu.
Neka vam je slatko!