Način pripreme
Potopimo orahe u vodu na 4 sata, to je prvi korak u receptu za Vegansku sirovu čokoladnu tortu.
Iscedimo orašaste plodove i operemo ih pod mlazom vode. Prepržimo ih u teflonskom tiganju, pazeći da ne izgore.
Uzmemo kuhinjski robot i u njega stavimo pečene orahe i fino ih sameljemo. U njih dodamo urme, iz kojim smo izvadili nkošpice i po želji ih ogulili i stavljamo kokosovo ulje + prstohvat soli. Sve sameljemo da se dobije gusta smesa, slična testu.
Stavimo metalni prsten za tortu na odgovarajući poslužavnik i ravnomerno rasporedimo smesu od oraha.
U posudu blendera stavimo banane isečene na komade i avokado. Dodajemo i urme, kao i sve ostale sastojke za krem od avokada. Sve meljemo nekoliko minuta dok ne dobijemo gladak homogen veganski krem. Ako želite glađi krem, ogulite urme.
Sipamo krem na koru od oraha i izravnamo. Vegansku tortu stavljamo u frižider na nekoliko sati, a najbolje na jednu noć.
Po želji ohlađenu čokoladnu tortu dekorišemo kokosovim brašnom.
Unikatna sirova torta!