Način pripreme
Pokmešajte brašno, kakao, so i prašak za pecivo.
U drugu posudu umutite maslac i šećer da se dobije vazdušast krem. Dodajte jedno po jedno jaje dok se ne pomešaju.
Dodajte crvenu boju u mlaćenicu.
U puter smesu dodajte polovinu mlaćenice, nakon toga deo suve smese.
Promešajte i nastavite tako dok ne potrošite sastojke, završavajući suvom smesom.
Smesu podelite na dva dela.
Dno tave prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje.
Ispecite kore na 170 g na otprilike 20 minuta.
Pažljivo uklonite kada se ohlade.
Umutite slatku pavlaku, dodajte rikotu i kiselu pavlaku.
Mutite dok se ne dobije homogen i sipkast krem.
Odstranite krajiće kora i sameljite ih da se dobiju mrve.
Slepite tortu sa kremom i pospite je mrvama.
Tortu Crveni somot ukrasite rikotom sa kapljicama šećerne mase.
Unikatna torta sa pavlakom i kakaom. Neka vam je sladak život kao Torta Crveni somot sa rikotom!