Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od kelja

Čips od kelja

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Čips od kelja
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
16/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Odličan čips od kelja, koji svima preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • kelj - 100 gk, listovi
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Listiće od kelja operemo, ocedimo i osušimo. Iskidamo krupnije, tvrde deblje žilice u sredini odvojimo.

Pomešamo sa maslinovim uljem i malo soli (nemojte preterivati sa solju, zato što kelj ima svoju prirodnu so).

Listove rasporedite u široki pleh, obložen papirom za pečenje, koji treba da bude u tankom sloju sa rastojanjem između. Dobro je da pripremamo iz dva puta, ako treba, ali da ne stoje na gomili ili jedan na drugom.

Rernu stavljamo da se ugreje na 150 stepeni, a kelj stavljamo unutra kad temperatura dostigne 30-40 minuta Sušimo dok ne potamni i dok ne postane tamnozelen - ne više od 10-12 minuta, neprestano posmatramo kad rerna dostigne 150 stepeni.

Listovi se istanje i isuše, zahvaljujući maslinovom ulju budu krhki i hrskavi. Ukus im je magičan, a kositsti za zdravlje od ovog čipsa su ogromne.

Kovrdžavi kupus ili kelj je bogat gvožđem, vlaknima i vitamina, a osim toga je veoma ukusan i kad se kombinuje sa drugim sastojcima. Nemojte se kolebati da ga uključite u svoj meni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: