Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Moja skuša u rerni sa prazilukom

Moja skuša u rerni sa prazilukom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k241
Moja skuša u rerni sa prazilukom
Fotografije: Ivelina
1 / 4
16/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Ovaj recept za skušu sa prazilukom nam je jedan od omiljenih načina za spremanje ribe - pogledajte zašto"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • praziluk - 1 struk
  • luk - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • biljni maslac - 4 kašike
  • origano - 1 kašičica
  • so
  • biber - po ukusu
  • ruzmarin - 1 struk, svež
  • lovorov list - 2 komada, za svaku ribu
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite skušu i isplaknite dobro pod hladnom tekućom vodom. Ako želite odsecite glavu, peraja i rep.

U posudi pomešajte so, biber i origano.

Oljuštite luk od ljuspi i isecite na prstene.

Operite praziluk pod tekućom vodom i isecite zelene listove i beli deo na polovne po dužini i isecite na tanke polu krugove.

Promešajte oba luka, blago posuta biljnim uljem.

Isplaknite paradajz, odstranite stabljiku oštirm nožem i isecite jedan paradajz na tanke kriške. Druga dva - na sitno isecite i dodajte u smesu sa dve vrste luka.

Isecite limun na krugove (koristićemo jednu polovinu limuna za ribu).

Isecite parče golije dovoljno da uvijete ribu.

Pripremite foliju i za drugu ribu.

Blago pospite foliju uljem i stavite polovinu luka.

Stavite polovinu paradajza preko luka. Blago posolite povrće dodajući i biber.

Namažite dve skuše preostalim maslacem i utrljajte suve začine preko njih.

Stavite ribu preko povrća pospite svaku sokom od limuna. Napravite proreze na svakoj ribi i stavite kriške limuna i paradajza.

Radimo isto i sa drugom ribom.

Fiksirajte dobro foliju i stavite ribu u foliji u rernu na oko 40 minuta na 180 stepeni.

Četrdeset minuta kasnije izvadila sam ukusnu pečenu ribu, pažljivo sam rastvorila foliju, uključila gronji grejač i vratila nazad u rernu na još 15 minuta da se blago zapeče.

Prijatno uz ovu ukusnu skušu u rerni sa prazilukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: