Način pripreme
Prvo se pravi nadev, tako što se praziluk iseče na ne mnogo krupne komade, zajedno sa zelenim delom.
Nakon toga se stavlja u tiganj na vatru sa 3-4 supene kašike ulja i prži dok ne bude polugotov.
Skida se sa vatre i dodaje se kiselo mleko, sir i dva jajeta. Smesa se promeša pažljivo, da se sir ne istopi. Ovako je nadev spreman za upotrebu.
Kore se izvade iz pakovanja i po svakoj se posipa po 3-4 supene kašike od smese - ili po celoj površini, ili samo u donjem delu kora.
Pažljivo se presaviju dva duga kraja kore ka sredini i nakon toga se uvija rolat. Prvo se uvija u oblik puža i stavlja u sredinu pleha /30cm/.
Svaki sledeći rolat napravljen na isti način se uvija oko prvog.
Kad se kore uviju prelivaju se sa dva umućena jajeta u 100 ml vode i 1-2 kašičice ulja.
Pita se peče u umerenoj rerni /180 stepeni/ oko 40 minuta dok ne dobije lepu boju.