Način pripreme
1 Lešnike zapečemo na suvom tiganju i sameljemo. Možemo koristiti i gotove samlevene.
2. Izrendajte na fino rende koru od pomorandže, samo narandžasti deo. Posebno u posudi iscedite sok od citrusa. Od njega će nam biti potrebno 40 ml.
3. Maslac rastopimo na tihoj vatri ili pari. U njega sipamo šećer, brašno, žumance, koru od citrusa i sok i mlevene lešnike, odvojimo 1 supenu kašiku, sa kojom ćemo posuti dva mala kalupa za klasičan sufle, prethodno namazana. Ako nemate male kalupe koristimo velike za celu količinu i isto je odlična varijanta deserta za dvoje.
4. Smesu rasporedimo u kalupe, a u sredinu stavljamo po dva komada čokolade. Sam kolač nije mnogo sladak, ali čokolada to kompenzuje sve ti i sve je balansirano savršeno.
Odozgo po želji posipamo sa još mlevnih lešnika, pokvasimo sa malo maslaca.
5. Romantičan desert pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta, u zavisnosti od toga li se koriste dva mala ili jedan manji kalup.
6. Na tanjir, u kojem ćete servirati, poređajte kriške pomorandže i sveže listove mente. Pečeni kolač ostavite 2-3 minuta da se ohladi i dok je još topao okrenite na tanjir i servirajte.
Odlična ideja za praznični desert za Dan zaljubljenih, ali i u svakoj prilici, pošto se priprema lako i brzo.
Neka vam je slatko i mnogo romantično!