Način pripreme
Za testo: U mlakoj vodi rastopiti kvasac, dodati 1 kašiku šećera, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da nadođe. Brašno usuti i dublju posudu, dodati nadošli kvasac, vanilin šećer, ulje, so i zamesiti testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, podeliti na 3 jufke, pa svaku jufku oklagijom razviymti u veliki krug. Seći na po 8 trouglova, dobijajući tako 24 kiflica.
Na svaki trougao staviti po kašičicu eurokrema, uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 20 minuta.
Peći na 180 stepeni 20 minuta. Gotove kiflice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.
Za glazuru: Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari. U glazuru umakati ohlađene kiflice.
Ostaviti da se glazura stegne, pa poslužiti.