Nemački trouglovi od lešnika

18/03/2020
"Odličan nemački kolač za popodnevnu kafu "
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećer - 300 g
  • vanila - 1 esencija
  • jaja - 2 koamda
  • maslac - 330 g
  • lešnici - 400 g, iseckani
  • džem od jagoda - 4 supene kašike
  • crna čokolada - 200 g
* merne jedinice
Barovi

Način pripreme

Počinjemo naše nemačke trouglove od lešnika, tako što u posudi pomešamo brašno sa praškom za pecivo. Dodajemo polovinu (100 g) šećera i mešamo rukom.

Nakon toga slede jaja i vanila. Mutimo mikserom i dodajemo prethodno rastopljenih 130 g maslaca. Dobijamo glatko testo sa maslacem. Ako vam se čini da je lepljivo, možete dodati još malo brašna.

Obložite odgovarajući pleh papirom za pečenje. Odozgo namažite maslacem i rasporedite testo. Najlakša je prstima.

Preostali maslac (200 g) rastvorite na pari i u njega dodajte preostali šećer (200 g). Dodajte lešnike u smesu i lepo promešajte. Čim se smesa dobro pomeša, odvojite sa strane i sačekajte da se ohladi.

Sa ovom smesom ravnomerno namažite koru od maslaca. Odozgo namažite džemom od jagoda.

Kolač sa džemom pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Čim bude gotov i dok je još topao, uz pomoć oštrog noža isecite na trouglove.

Ostavite da odstoji jednu noć na hladnom (nije obavezno da bude u frižideru).

Poslednji korak u prirpemi ovih nemačkih trouglova od lešnika je njihov ukras sa čokoladom.

Na pari rastopite 200 g tamne čokolade. Svaki ugao potopite u nju i ostavite sa strane da se osuši.

Imate raskošan nemački kolač.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar