Gaspačo sa jagodama

Toni Aleksov
Toni Aleksov
Početnik
18/03/2020
"Ovde prosto kažemo VAU - gaspačo sa jagodama nas je veoma projatno iznenadio "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagode - 500 g
  • krastavac - 1 komad, oko 200 g
  • zelena paprika - 1 komad
  • mladi luk - 2 struka
  • kivi - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • hleb - 50 g, star
  • voda - oko 150 ml, za potapanje hleba
  • biber - 1 prstohvat
  • peršun - 1 prstohvat, suv
  • so - po ukusu
  • jabukovo sirće - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb potopite u vodu.

Jagode i kivi, zajedno sa povrćem nasecite na komadiće i zajedno sa potopljenim hlebom ubacite u blender + vodu, so, peršun i biber.

Sve izblendujste do glatke mase. Možete da koristite i pasator, ako su namirnice za gaspačo mekše.

Dodajte so i sirće i prema vašoj želji hladnu supu razredite sa još vode.

Gaspačo sa jagodama poslužite u posudicama ili čašama i obilno ga prelijte maslinovim uljem.

Tokom leta španci vole da stave i kockice leda u hladnu supu.

Krutoni takođe idu uz ovo jelo.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar