Način pripreme
Operite voće i isecite ga na krupne komade, ostavite da se osuši.
Odvojte žumanca od belanaca u posebne posude.
Umutite žumanca sa polovinom šećera, dok se šećer ne istopi, nastavite sa mućenjem žumanaca na pari dok se ne dobije gust i vazdušast krem.
Sklonite metalnu posudu sa ključale vode, dodajte vanilu i stavite posudu sa žumancima u drugu posudu sa hladnom vodom, preporučujem vam da u nju dodate led, zato što se voda brzo zagreje, nastavite da mutite dok se žumanca ne ohlade.
Umutite pavlaku u sneg i dodajte žumanca uz lagano mešanje i dodajte voće.
Umutite belanca u sneg, uz neprestano mućenje postepeno sipajte ostali šećer, kada belanca budu dobro umućena, dodajte prstohvat soli i limunov sok i mutite još malo, otprilike 2-3 minute.
Dodajte belanca u žumanca i pavlaku, sipajući po malo i lagano mešajte špatulom kako bi se sačuvao vazduh u njima.
Nakon što ste dobro pomešali sve sastojke, sipajte krem sa pavlakom u kalup u koji ste stavili streč foliju.
Folija treba da bude dobro rastegnuta po dnu i stranicama kalupa.
Uvijte kalup folijom i ostavite ga u zamrzivaču na nekoliko sati dok se ne stegne.
Pre serviranja okrenite kalup sa Semifredom na dgovarajući tanjir i sklonite foliju.
Semifredo ukrasite po vašem izboru.
Brzo servirajte Semifredo u čašice ili tanjiriće da se ne bi istopio.
Poslužite ovaj neverovatno ukusan Semifredo sa jagodama i kupinama sa koktelom po vašem izboru!