Način pripreme
Počnite sa pripremom tartaleta.
Isecite mekani kravlji maslac na kockice.
Dodajte brašno od spelte, šećer i so. Počnite da mesite dok ne dobijete mrvice.
Sipajte dve supene kašike hladne vode i dodajte jaje. Nastavite da mesite oblikujte loptu od testa i stavite u frižider na pola sata.
Podelite testo u šest kalupa za tartalete, trudite se da oblikujete ivicu. Uz pomoć viljuške izbušite rupe u korama. Stavite da se peku u rerni ugrejanoj na 180 stepeni 20 minuta ili dok ne porumene. Gotove tartalete ostavite sa strane dok se ne ohlade.
Sledeći korak je priprema pudinga. Pratite uputstva na pakovanju za najbolji rezultat. Biće vam potrebno pola litre mleka i dve supene kašike šećera. U delu mleka rastvorite puding.
Preostali deo ugrejte sa dve kašike šećera, nemojte da provri. U ugrejano mleko dodajte rastvoreni puding. Mešajte dok se smesa ne zgusne. Skinite sa vatre i pokrijte pudin folijom da se ne stvori korica. Ostavite da se ohladi.
Nadev od jagode pripremite tako što operete jagode i isečete na sitne komade. Odvojite nekoliko jagoda za dekoraciju. Stavite u malu šerpu sa malo šećera i stavite na vatru. Slatko od jagoda kuvajte dok se ne zgusne, pred kraj kuvanja dodajte kapiku balsamiko sirćeta.
Nakraju mutite mikserom pavlaku i možete početi sa sastavljanjem deserta od jagode.
Napunite tartalete hladnim pudingom. U sredinu stavite nadev od jagoda.
Koristite špric za šlag i pokrijte njime deo slatkiša.
Ukrasite komadima svežih jagoda, servirajte i uživajte u neodoljivim tartaletama sa jagodama i pavlakom!