Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Gaspačo»Gaspačo sa maslinama

Gaspačo sa maslinama

ZoriZori
Guru
7292375k216
Gaspačo sa maslinama
Fotografije: Zori
1 / 4
06/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Tarator ima veoma ukusnu i osvežavajuću konkurenciju, ovaj neverovatni gaspačo sa maslinama"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 komada, veliki (1 kg)
  • krastavac - 1/2 komada
  • limun - sok 1
  • mladi luk - 1 struj, sitno iseckan
  • zelene paprike - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • masline - 10 komada, zelene, bez koštica
  • maslinovo ulje - 4 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • peršun - šaka, sitno iseckan, ili bosiljak
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite paradajz i izrendajte ga ili sitno isecite. Poželjno je da budu iz frižidera, da bi bili hladni.

Sipajte u posude. U njih dodajte sok jednog limuna i izgnječen čen belog luka.

Mladi luk takođe sitno iseckajte. Dodajte u paradajz.

Krastavac oljuštite i isecite na kockice. Zelenu papriku sitno isecite.

Peršun/bosiljak takođe sitno iseckajte i dodajte.

Začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Na kraju dodajte masline bez koštica.

Promešajte lepo i ostavite u frižideru da se ohladi.

Po želji za pikantnost možete dodati iseckanu ljutu papriku.

Gaspačo servirajte u prethodno ohlađenim posudama.

Brza, jednostavna i zdrava hladna paradajz čorba za letnje žege.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: