Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Pirinčani keksići sa mirisom limuna (bez glutena)

Pirinčani keksići sa mirisom limuna (bez glutena)

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Pirinčani keksići sa mirisom limuna (bez glutena)
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
18/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Jedina stvar koju trenutno želimo da čujemo je da su pirinčani keksići sa mirisom limuna gotovi"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 100 g
  • šećer - 120 g
  • so - prstohvat
  • kora od limuna - rendana
  • za slepljivanje kolača
  • nutela
  • marmelada - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinčano brašno ne sadrži gluten, što ga čini idealnim za ljude koji imaju netoleranciju ili su alergični na ovaj protein.

Keksići koje vam predlažemo se pripremaju brzo i lako. Osim kalupa, možete koristiti špric za kolače.

U posudi pomešajte sve sastojke i zamesite meko testo. U početku se ono mnogo mrvi, ali postepeno se sjedini.

Zamešeno testo oblikujte u loptu, uvijte u parče najlona i stavite u frižider na bar dva sata. Što je hladnije, bolje se radi sa njim.

Hladno testo razvucite na radnoj površini, posutoj pirinčanim brašnom na 3-4 mm. Isecite kalupima i poređajte kolače u pleh, obložen papirom za pečenje. Nije potrebno da budu na rastojanju.

Ne nadolaze prilikom pečenja. Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom 8-10 minuta. Ostavite na rešetku da se ohlade. Pospite šećerom u prahu.

Pirinčani keksići sa mirisom limuna (bez glutena) su gotovi!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: