Način pripreme
Pirinčano brašno ne sadrži gluten, što ga čini idealnim za ljude koji imaju netoleranciju ili su alergični na ovaj protein.
Keksići koje vam predlažemo se pripremaju brzo i lako. Osim kalupa, možete koristiti špric za kolače.
U posudi pomešajte sve sastojke i zamesite meko testo. U početku se ono mnogo mrvi, ali postepeno se sjedini.
Zamešeno testo oblikujte u loptu, uvijte u parče najlona i stavite u frižider na bar dva sata. Što je hladnije, bolje se radi sa njim.
Hladno testo razvucite na radnoj površini, posutoj pirinčanim brašnom na 3-4 mm. Isecite kalupima i poređajte kolače u pleh, obložen papirom za pečenje. Nije potrebno da budu na rastojanju.
Ne nadolaze prilikom pečenja. Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom 8-10 minuta. Ostavite na rešetku da se ohlade. Pospite šećerom u prahu.
Pirinčani keksići sa mirisom limuna (bez glutena) su gotovi!
Neka vam je slatko!