Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Čokoladni keksići bez glutena

Čokoladni keksići bez glutena

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Čokoladni keksići bez glutena
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
11 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
20
"Ni minut više ne možemo da čekamo za ove čokoladne keksiće - želimo ih odmah"

Potrebni sastojci

  • speltino brašno - 120 g
  • bademovo brašno - 70 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • čokolada - 200 g 70 5 kakaa
  • morska so - prstohvat
  • šećer - 40 g, fin
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • smeđi šećer - 120 g, muskovado
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 180 stepeni i pripremite pleh, obložen papirom za pečenje.

Rastopite čokoladu i maslac, promešajte. Jaja umutite sa braon šećerom i vanilom uz pomoć miksera.

Dodajte smesu sa čokoladom. Pomešajte sa dve vrste brašna, praškom za pecivo i morskom soli.

Uz pomoć kašike sipajte od smese za keksiće od spelte na papir za pečenje.

Pecite čokoladne keksiće oko 11 minuta da ostanu mekani unutra.

Kad budu gotovi ostavite da se ohlade i onda servirajte. Možete dodati i orašaste plodove u keksiće od čokolade bez glutena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: