Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tiganjice»Tiganjice bez glutena sa maslacem

Tiganjice bez glutena sa maslacem

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Tiganjice bez glutena sa maslacem
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Opušteno jedite i nemojte razmišljati, u ovim tiganjicama nema glutena, a toliko su ukusne"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • kvasc - suvi (1/2 kesice od 7 g)
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte dva jajeta, 1/2 šolje svežeg mleka, 200 g kiselog mleka, so, šećer, 1/2 kesice suvog kvasca od 7 g, 50 g sira, 50 g kačkavalja, 200 g pirinčanog brašna.

Mešajte istom redosledom. Dobijate gustinu kao testo za kolač.

Maslacem namažite tiganj sa dnom koje se ne lepi i sipajte po 1 kutlaču, pažljivo razvucite po celom dnu.

Pecite dok ivice ne pocrne, nakon toga okrenite. Uradite tako sa celom smesom. Od ove količine dobijamo 5 lepih, velikih tiganjica.

Najukusnije su da domaćim slatkom ili lepim medom ^_^ Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: