Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Kolači bez glutena sa cimetom

Kolači bez glutena sa cimetom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Kolači bez glutena sa cimetom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
24/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
40
"Aroma i ukus ovih kolačića sa cimetom bez glutena će učiniti da vaše poslepodne bude prijatnije svakog dana"

Potrebni sastojci

  • kokosovo ulje - 50 g, tečni oblik ili maslac
  • čokolada - 120 g bele ili tamne
  • kokosov šećer - 85 g
  • cimet - 1 kašičica
  • pirinčano brašno - 150 g
  • puding bez glutena - 45 g u prahu (ili kukuruzni skrob)
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • banane - 1 velika
  • kokosova voda - 60 ml ili mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Često pokušavam da preradim verziju osnovnih recepata za deserte ili kolače i moram reći da je ovog puta ispalo sjajno!

Ovi kolači bez glutena su sjajni, vlažni, bogate arome, a kombinacija čokolade i cimeta je zaista sjajna jer se ukusi dopunjuju umesto da se bore za prevlast.

Čokolada može biti bela ili crna, kakvu god da odaberete, ispašće sjajno. Najbolje je koristiti kuverturu. Zaista jednostavan, ali sjajan recept koji vredi isprobati. Ove kolače je izuzetno lako napraviti, a pored toga su i bez glutena! Ovaj recept je u gramima, pa koristite kuhinjsku vagu.

Istopite čokoladu u posudi i odložite je na stranu (možete da koristite mikrotalasnu pećnicu ili da je istopite na pari). Miksujte bananu i kokosovu vodu (mleko) dok ne postane glatka smesa. U brašno dodajte čokoladu, kokosovo ulje i bananu. Testo će biti sjajno, tamne boje i neće se lepiti za posudu.

Najlakši način rada je da ohladite testo, pa ga ostavite u frižideru oko sat vremena. Oblikujte kuglice veličine oraha. Stavite kolačiće sa cimetom na pleh obložen papirom za pečenje na razmaku od nekoliko centimetara između.

Ohladite ih pre pečenja dok se rerna zagreva na 180 stepeni. Pecite 15-20 minuta. I dalje bi trebalo da budu mekani, malo povećani sa kapuljačama na vrhu.

Ostavite ih da se ohlade i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi nekoliko dana. Po želji ih možete slepiti mešavinom kokosove pavlake i slatka po vašem izboru. Možete ih preliti i čokoladnom glazurom, 30 ml za još bolji ukus čokolade. Ukrasite ih po svom ukusu.

Ova količina je dovoljna za oko 30-40 kolačića.

Svi zdravi sastojci zaista čine ove slatke kolačiće odličnim za doručak. Nećete zažaliti što ste napravili ove kolačiće bez glutena sa cimetom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: