Galet sa trešnjama

Galet sa trešnjama

19/03/2020
"Galet sa trešnjama, omiljeni nam je pre nego što smo ga probali"
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano192
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za mali paj
  • brašno - 250 g
  • kravlji maslac - 125 g
  • jaja - 1 komad
  • voda - 2 - 3 l
  • voće - po izboru, u ovom slučaju trešnje
  • šećer - po ukusu
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo su sastojci za mali paj (oko 25 cm prečnik).

Voće je po izboru, preporučuje se da ne pušta mnogo sok, zato što će galet ostati lepljiv.

Brašno prosevamo, hladan maslac sečemo na kockice i pomešamo rukama koliko da dobijemo grube mrvice.

Dodajemo jaje i vodu. Zamesimo rukama i rasporedimo u pleh.

Galet nije potrebno da ima savršen okrugli oblik običnog paja, tako da pleh nije važan.

Ređamo voće, sipamo šećer po ukusu i savijemo ivice.

Paj sa trešnjama pečemo na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu. Posipamo šećerom u prahu.

Dobijamo hrskav galet sa trešnjama sa sočnom unutrašnjošću.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar