Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Galet sa trešnjama

Galet sa trešnjama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Galet sa trešnjama
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Galet sa trešnjama, omiljeni nam je pre nego što smo ga probali"

Potrebni sastojci

  • za mali paj
  • brašno - 250 g
  • kravlji maslac - 125 g
  • jaja - 1 komad
  • voda - 2 - 3 l
  • voće - po izboru, u ovom slučaju trešnje
  • šećer - po ukusu
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo su sastojci za mali paj (oko 25 cm prečnik).

Voće je po izboru, preporučuje se da ne pušta mnogo sok, zato što će galet ostati lepljiv.

Brašno prosevamo, hladan maslac sečemo na kockice i pomešamo rukama koliko da dobijemo grube mrvice.

Dodajemo jaje i vodu. Zamesimo rukama i rasporedimo u pleh.

Galet nije potrebno da ima savršen okrugli oblik običnog paja, tako da pleh nije važan.

Ređamo voće, sipamo šećer po ukusu i savijemo ivice.

Paj sa trešnjama pečemo na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu. Posipamo šećerom u prahu.

Dobijamo hrskav galet sa trešnjama sa sočnom unutrašnjošću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: