Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Empanada»Empanada sa lukom i tunjevinom

Empanada sa lukom i tunjevinom

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Šegrt
3411222
Empanada sa lukom i tunjevinom
Fotografije: Hristo-Y-Moni
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Empanada sa lukom i tunjevinom - nestrpljivi smo da je probamo"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • kvasac - 7 g, suv
  • maslac - 40 g
  • ulje - 1 kašika
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • brašno - 550 g
  • za nadev
  • paprika - 2 komada, crvena i zelena
  • luk - po ukusu (više)
  • paradajz - 1 komad, narendan
  • so - po ukusu
  • tunjevina - 1 konzerva
  • žumance - 1 komad, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izuzetno ukusna i sočna empanada sa mnogo nadeva i malo testa.

Zamesim teto sa svim sastojcima za njega i ostavljam da naraste 90 minuta. Podelim testo na dva dela i razvijam u pravougaonik.

Prelazim na spremanje nadeva za empanadu.

Sečem na krupno mnogo luka, jednu crvenu papriku i jednu zelenu i ispržim dok ne omekša.

Stavljam i jedan narendan paradajz i so po ukusu. Ostavljam da se ohladi dok spremam testo.

Preko testa razvijenog u pravougaonik oko 1, 5 cm stavljam nadev i odozgo ređam file tune iz konzerve.

Poklapam drugim delom testa, oformim krajeve, mažem umućenim žumancem i pečem pripremlejnu empanadu na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: