Parti bataci sa pirinčem i pečurkama iz rerne

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
26/03/2020
"Potpuno smo spremni za parti sa ovim odličnim batacima sa pirinčem i pečurkama "
Priprema12 min.
Kuvanje85 min.
Ukupno97 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći baraci - 4 - 6 komada, gornji
  • pečurke - 150 g, sveže pečurke (braon ili bele)
  • praziluk - 1 veliki struk
  • pirinač - 330 g
  • biber - po ukusu, sveže samleven
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 1 - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite pileće batake i prelijt ih obilnom količinom vode. Stavite da se kuvaju na umerneoj vatri sa prstohvatom- dva soli i kašičicom maslinovog ulja po želji.

2. Sitno iseckajte praziluk, a pečurke oljuštite i isecite krupnije. Ja koristim miks svežih braon i belih pečuraka.

3. Ugrejte maslac i ulje na umerenoj vatri i propržite praziluk, nakon toga stavite i pečurke i povećajte vatru. Nakon 3 mintua sipajte pirinač i njega takođe dobro propržite, dodajte začine i so u pirinač sa pečurkama.

Za to vreme ugrejte rernu do 190-200 stepeni.

4. Smesu od pirinča praziluka i pečuraka rasporedite u pleh, prelijte bujonom iz kuvanja pileta (deo tečnosti /pirinač prema uputstvu na pakovanju, ako je potrebno dodajte vodu). Odozgo poređajte batake.

5. Pecite ukusno pile sa pirinčem dok pirinač ne upije tečnost - oko 25-30 minuta.

Prijatno sa ovim parti batacima sa pirinčem i pečurakam iz rerne!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar