Način pripreme
1. Očistite i pripremite svo povrće. Luk, celer i mladi beli luk sitno iseckajte. Paradajz i šargarepu krupnije izrendajte. Pečurke, artičoku i tikvice i secite na krupnije komade, a brokoli iskidajte na ružice.
2. Ugrejte maslinovo ulje u šerpi i pržite dok beli luk i luk ne dobiju lepu boju. Stavite i preostalo povrće pored, ne odjednom. Prvo pečurke, čim se sotiraju dodajte šargarepu, paradajz, tikvice i artičoku. Brokoli ostavite sa strane.
3. Nakon dva-tri minuta siapjte bujon od povrća, a kad provri posolite i sipajte makarone. Ova metoda je dobra za pripremanje testenine, pošto joj dozvoljava da se začini i dobro upije mirise.
4. Kuvajte 5-6 minuta, za to vreme uključite rernu da se ugreje do 200 stepeni. Prebacite sve u pleh i stavite brokoli, origano i biber. Ako je potrebno dodajte vodu ili još bujona i pecite preostalo vreme, prema uputstvu na pakovanju.
Testenina treba da upije sav bujon, može ostati malo sosa da bi bilo sočnije. Na kraju pospite makarone iz rerne mocarelom i pecite dok ne dobije zlatnu koricu.
Prijatno! Pečene makarone sa povrćem su odlične!