Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u Rerni»Pečene makarone sa povrćem

Pečene makarone sa povrćem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Pečene makarone sa povrćem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
26/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pečene makarone sa povrćem - izgleda komplikovano, ali nije - toplo preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • makarone - 280 - 300 g
  • bujon od povrća - oko 1 l
  • crveni luk - 1 glavica, srednja
  • mladi beli luk - 2 struka
  • celer - 1 struk
  • artičoka - 3 - 4 komada
  • tikvica - 1 komad, srednja
  • pečurke portobelo - 2 veće
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • brokoli - 200 g
  • mocarela - oko 200 g za posipanje, zrela
  • origano - 1 kašičica, po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • biber - 2 prstohvata ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite i pripremite svo povrće. Luk, celer i mladi beli luk sitno iseckajte. Paradajz i šargarepu krupnije izrendajte. Pečurke, artičoku i tikvice i secite na krupnije komade, a brokoli iskidajte na ružice.

2. Ugrejte maslinovo ulje u šerpi i pržite dok beli luk i luk ne dobiju lepu boju. Stavite i preostalo povrće pored, ne odjednom. Prvo pečurke, čim se sotiraju dodajte šargarepu, paradajz, tikvice i artičoku. Brokoli ostavite sa strane.

3. Nakon dva-tri minuta siapjte bujon od povrća, a kad provri posolite i sipajte makarone. Ova metoda je dobra za pripremanje testenine, pošto joj dozvoljava da se začini i dobro upije mirise.

4. Kuvajte 5-6 minuta, za to vreme uključite rernu da se ugreje do 200 stepeni. Prebacite sve u pleh i stavite brokoli, origano i biber. Ako je potrebno dodajte vodu ili još bujona i pecite preostalo vreme, prema uputstvu na pakovanju.

Testenina treba da upije sav bujon, može ostati malo sosa da bi bilo sočnije. Na kraju pospite makarone iz rerne mocarelom i pecite dok ne dobije zlatnu koricu.

Prijatno! Pečene makarone sa povrćem su odlične!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: