Način pripreme
Stavite krompir da se skuva dok ne bude gotov, nemojte ga ljuštiti. Za to vreme isecite paprike i luk, ako je moguće što sitnije.
Ugrejte malo masti i izdinstajte na tihoj vatri, mešajte s periodično. Izvadite gotovo povrće preko ubrusa. Oljuštite skuvan i hladan krompir.
Stavite ga u posudu i napravite pire. Dodajte povrće, sitno iseckan peršun, jaje, biber i prstohvat soli.
Zamesite smesu, stavite mrvljeni sir i promešajte. Ostavite smesu u frižider na desetak minuta. Oblikujte male, okrugle ćuftice.
Uvaljajte u prezle i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Preko njih pospite nekoliko kapljica maslinovog ulja i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne dobiju lepu boju.
Servirajte sa sosom koji volite.