Musli hleb

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Musli hleb
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
27/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Ukusan musli hlepčić za sve one koji održavaju liniju, a i ne samo za njih"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 300 g
  • ražano brašno - 50 g
  • belo brašno - 150 g, pšenično
  • kvasac - 10 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 - 2 kašičice
  • musli - 100 g
  • voda - 350 - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. 75 grama muslija kratko sameljite u blenderu. Ne treba da bude previše sitno, ni krupno. Pomešajte tri vrste brašna.

2. U suvu smesu dodajte šećer i izmrvite kvasac. Promešajte dobro.

3. Vodu ugrejte da dobije sobnu temperaturu. Sipajte u brašno, dodajte so i zamesite glatko testo, mesite minimum 5 minuta. Ne treba da bude mnogo tvrdo, ni lepljivo.

Ostavite da nadođe 1 sat i 30 minuta, u posudi, pokrivenoj providnom folijom. Potrebno je više vremena nego obično, zato što integralno brašno teže razvija gluten.

4. Nadošlo testo oblikujte u duguljasti hlepčić, namažite četkom sa malo vode, pospite preostalim muslijem i po dužini napravite prorze oštrim nožem. Ostavite u plehu, obloženim papirom za pečenje dok ne nadođe još jednom i dok se ne udvostruči.

5. Rernu ugrejte na 220 stepeni, unutra stavite vatrostalnu posuud sa vodom da kruži para.

Hleb pecite 40 minuta, jednom ili dva puta nakon 20 minuta ponovo namažite vodom.

6. Musli hlepčić ostavite na rešetku da se ohladi i isecite na kriške.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: