Način pripreme
Da bi urme omekšale, prelivamo ih toplom vodom i ostavljamo oko 15 minuta. Vadimo ih i pasiramo.
U prosejano brašno dodajemo vanilin šećer, prašak za pecivo, sodu i seckane orahe.
U drugu posudu stavljamo maslac i beli šećer. Mutimi mikserom. Dodajemo jaje i ponovo mutimo. Suve sastojke postepeno dodajemo u smesu od maslaca, šećer i jaja. Dodajemo i pire.
U okrugao kalup sa obručem stavljamo aluminijumsku foliju. Namažemo maslacem. Posipamo ravnomerno brašnom pre nego što sipamo smesu.
Pečemo oko 30-35 minuta na 180 stepeni. Ostavljamo pečenu tortu da se ohladi.
Za to vreme pripremamo ajsing. U kaseroli pomešamo maslac, kokos i smeđi šećer. Nakon što se maslac rastopi dodajemo i pavlaku. Nakon što se sjedini skidamo sa vatre.
Ovu smesu sipamo preko osnove torte i pečemo oko 5 minuta na gornjem grejaču. Tortu serviramo mlaku ili potpuno ohlađenu.