Način pripreme
Kratko mutite jaje sa šećerom, dodajte ulje, vodu, brašno sa praškom za pecivio. Na kraju vanilu i urme. Urme kuvajte 2-3 minuta.
Isecite ih nožem i pomešajte sa testom. Testo bude veoma tečno. Sipajte ga u kalup (moje je bio 24 cm) na papir za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.
Dobijeni kolač je mnogo mekan, vlažan. Možete ga izvaditi iz kalupa kad se ohladi, zato što će se u protivnom polomiti (previše je mekan).
Kad se ohladi prelijte ga smesom od koksa koju prirpemate na sledeći način - u posudu stavite mleko šećer i maslac. Kuvajte dok se maslac i šećer ne rastope.
Skinite sa vatre i dodajte kokos. Ostavite malo da se ohladi i stavite prek ohladnom kolača.
Neka vam je slatko!