Torta Iglo

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Torta Iglo
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
05/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Nije bitna samo veličina - važan je i oblik - pa probajte ovu prekrasnu iglo tortu"

Potrebni sastojci

  • puding - 1 komad vanila, 1 komad jagoda, 1 komad čokolada (po 80 g)
  • šećer - 8 kašika.
  • sveže mleko - 1, 2 l
  • lešnici - 2 supene kašike, pečeni i mleveni
  • bela čokolada
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte puding od vanile sa 500 ml mleka i 3 kašike šećera.

Sipajte ga u posudu prethodno navlaženu hladnom vodom. Zatim skuvajte puding od jagoda sa 400 ml mleka i 3 kašike šećera.

Pažljivo sipajte u sredinu pudinga od vanile. Na kraju pripremite čokoladni puding sa 300 ml mleka i 2 kašike šećera.

Dodajte mu lešnike. Sipajte u sredinu pudinga od jagoda.

Ostavite u frižideru da se sve stegne.

Okrenite tortu na odgovarajući tanjir i pospite je rendanom čokoladom i kokosovim strugotinama.

Torta Iglo je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: