Torta Margarita

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Torta Margarita
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
02/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
14
"Margarite u polju su bile inspiracija za pravljenje ove tako lepe i uspešne tortice"

Potrebni sastojci

  • Za tri kore
  • jaja - 12 komada
  • šećer - 300 g
  • brašno - 300 g
  • kakao - 1 supena kašika
  • za krem
  • pavlaka - 300 ml
  • krem sir - 150 g
  • krem - 1 komad, vanila, bez kuvanja (60 g)
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 2 - 3 supene kašike
  • želatin - 1 komad
  • za dekoraciju
  • pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 2 - 3 supene kašike
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Za svaku koru (2 komada - 26 cm i 1 komad - 28 cm) koristite po 4 jaja, 100 g šećera, 100 g brašna (za smeđi dodajte 1 supenu kašiku kakaoa).

ODvojte belanca od žumanaca i umutite ih u sneg.

Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite. Na kraju dodajte brašno pažljivo mešajući špatulom. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Tako uradite i sa ostalim korama. Ostavite da se ohlade.

Napravite pding prema uputstvima na pakovanju. Umutite sir sa šećerom u prahu. U posudi umutite pavlaku i u nju dodajte krem i sir. Dobro izmešajte i dodajt eželatin (prethodno napravljen prema uputstvima na pakovanju).

U odgovarajući kalup stavite jednu koru (26 cm) i zalijt eje zaslađenim svežim mlekom. Sipajte krem, zagladit ei stavite drugu koru (26 cm, smeđa).

Ostavite tortu sa pavlakom u frižideru na nekoliko sati da se stegne. Kada se dovoljno stegnula, oblikujte cvetić pomoću noža. Premažite celu tortu umućenom pavlakom sa šećerom u prahu. Stavite na poslužavnik treću koru (28 cm).

BLago prelijte i namažite je pavlakom. Pažljivo premestite oblikovani cvet. Ukrasite ga ružicama od umućene pavlake, a sa strane kokosovim brašnom.

Torta Margarita je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: