Način pripreme
Za svaku koru (2 komada - 26 cm i 1 komad - 28 cm) koristite po 4 jaja, 100 g šećera, 100 g brašna (za smeđi dodajte 1 supenu kašiku kakaoa).
ODvojte belanca od žumanaca i umutite ih u sneg.
Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite. Na kraju dodajte brašno pažljivo mešajući špatulom. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Tako uradite i sa ostalim korama. Ostavite da se ohlade.
Napravite pding prema uputstvima na pakovanju. Umutite sir sa šećerom u prahu. U posudi umutite pavlaku i u nju dodajte krem i sir. Dobro izmešajte i dodajt eželatin (prethodno napravljen prema uputstvima na pakovanju).
U odgovarajući kalup stavite jednu koru (26 cm) i zalijt eje zaslađenim svežim mlekom. Sipajte krem, zagladit ei stavite drugu koru (26 cm, smeđa).
Ostavite tortu sa pavlakom u frižideru na nekoliko sati da se stegne. Kada se dovoljno stegnula, oblikujte cvetić pomoću noža. Premažite celu tortu umućenom pavlakom sa šećerom u prahu. Stavite na poslužavnik treću koru (28 cm).
BLago prelijte i namažite je pavlakom. Pažljivo premestite oblikovani cvet. Ukrasite ga ružicama od umućene pavlake, a sa strane kokosovim brašnom.
Torta Margarita je gotova.