Način pripreme
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati jedno po jedno žumance u sneg od belanaca muteći konstantno, a zatim dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i so.
Sipati u pleh prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Koru peći na 180°C, a zatim je ostaviti da se ohladi.
Koru ne vaditi iz pleha u kome se pekla.
Skuvati sirup od vode i šećera. Vreo sirup preliti preko hladne kore. Ostavite da malo odstoji pre filovanja, malo je možete izbockati viljuškom.
Gustin razmutiti sa 150 ml mleka, a u preostalo mleko staviti pepermint bombone, šećer i vanilin šećerom.
Kada provri i kada se sve bombone rastope, u mleko dodati razmućen gustin i mešati konstantno dok se ne skuva. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Mikserom umutiti margarin i ekstrakt mentola, dodati ohlađen fil, pa dodati ekstrat i liker od mentola i sve zajedno dobro sjediniti mikserom. Sipati preko kore i poravnati.
Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa uljem. Sipati preko fila i razliti po celoj površini.
Ostaviti da se dobro rashladi, pa seći na kocke.