Način pripreme
Odescite poklopac svakom paradajzu i malom kašičicom izdubite unutrašnnjost sa semenkama. Posolite paradajz iznutra.
Naseckajte pera svežeg luka i belog luka na sitno. U tiganju ugrejte 1 šoljicu maslinovog ulja.
Dodajte pera i blanširani spanać. Pržite oko 5 minuta i sklonite sa vatre.
Sačekajte da se smesa ohladi i tada dodajte jedno jaje, krem sir, peršun, prstohvat bibera, narendani parmezan i prezle.
Smesu dobro promešajte. Ovom smesom napunite paradajz. Stavite ih u nauljeni pleh.
Svaki paradajz pokrijte odsečenim poklopcem i prelijte kašičicom maslinovog ulja.
Pecite ukusan punjeni paradajz na 180 stepeni oko 25 minuta.
Poslužite ovo istančano predjelo sa prepečenim kriškama hleba.
Prijatno uz ovaj fantastični punjeni paradajz sa spanaćem i sirom!