Paradajz punjen slaninom i sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
30/03/2019
"Topla predjela su najosnovniji razlog da se konzumiraju hladna pića, posebno ovaj pikantan punjeni paradajz "
Priprema25 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano281
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 3 kriške
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • ulje - 2 kašike
  • sir - 50 g, namrvljen
  • baget - 2 - 3 kašike, mrvice
  • peršun - listovi
  • biber
  • so
  • paradajz - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz, odsečemo mu poklopce. Izdubimo okruglom kašikom. Ostavljamo da se ocedi okrenut naopako. Pripremamo nadev.

Sečemo na fine lente slaninu. Dodajemo pasiran beli luk, ulje, namrvljeni sir, mrvice bageta, listove peršuna, posolimo i posipamo biber po ukusu.

U nadev dodajemo i unutrašnjost paradajza. Mešamo i napravljenim nadevom punimo paradajz.

Ređamo u kalup za vatrostalno pečenje i blago posolimo, poprskamo uljem i zapečemo desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Serviramo toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar