Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni paradajz»Paradajz punjen jajima i sirom

Paradajz punjen jajima i sirom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Paradajz punjen jajima i sirom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Čovek prvo jede očima, a upravo je ovaj punjeni paradajz dokaz za ovu tvrdnju"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 komada (može i više)
  • jaja - 3 komada (za svaki paradajz)
  • sir - 150 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • praziluk - 1 struk
  • ljuta paprika - 1 komad
  • peršun
  • so - po ukusu
  • bibe - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz pažljivo izdubite i napunite smesom koju napravite.

U posudu stavite sir, pa mu dodajte sitno seckani crveni luk, beli luk, šargarepu, praziluk, ljutu papriku, peršun, so i biber.

Kada ovu smesu stavite u paradajz, odozgo dodajte sirovo jaje.

Pecite punjeni paradajz oko 20 minuta na 180-200 stepeni u sredini rerne.

Dobra ideja je da na dno paradajza stavite kašičicu prezli, jer je ponekad smesa unutar paradajza previše vlažna.

Važan je i izbor paradajza, tako da uvek odaberite paradajz domaće proizvodnje, da bi punjeni paradajz sa jajima i sirom bio neverovatno ukusan i da lepo izgleda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: