Način pripreme
Masnoća se zagreva i prži se očišćen i opran pirinač dok ne postane prozračan.
Preliva se sa dve šolje vruće vode i dinsta se, dok ne upije tečnost dok ne bude gotovo. Ostavlja se da se ohladi.
Maslac se topi i muti sa žumancima. Odvojeno se mute belanca u sneg sa prstohvatom soli i kapljicom soka od limuna.
Slanina se seče na sitno i dodaje se u žumanca, posipa se peršunom. Dve smese se prebacuju u jednu i dodaju se paradajz pire i začini.
Mešaju se pažljivo sa pirinčem. U blago namazane kalupe za mafine se stavlja začinjen pirinač.
Ukusni pirinčani mafini se peku u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
Pri serviranju pirinčanih mafina sa slaninom posipaju se sitno narendanim kačkavaljem.
Serviramo gotove mafine, ukrašene po želji, sa prstohvatom ljubavi!
Komentari