Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Pirinčani mafini sa slaninom

Pirinčani mafini sa slaninom

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Pirinčani mafini sa slaninom
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Pirinčani mafini sa slaninom - zadovoljstvo i u kući i na putu"

Potrebni sastojci

  • jasmin pirinač - 100 g
  • maslac - 30 g
  • jaja - 2 komada
  • slanina - 100 g, dimljena
  • biljno ulje - 2 kašike
  • paradajz pire - 1 kašika
  • kačkavalj - 3 kašike, narendan
  • biber
  • peršun - isečen na sitno
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Masnoća se zagreva i prži se očišćen i opran pirinač dok ne postane prozračan.

Preliva se sa dve šolje vruće vode i dinsta se, dok ne upije tečnost dok ne bude gotovo. Ostavlja se da se ohladi.

Maslac se topi i muti sa žumancima. Odvojeno se mute belanca u sneg sa prstohvatom soli i kapljicom soka od limuna.

Slanina se seče na sitno i dodaje se u žumanca, posipa se peršunom. Dve smese se prebacuju u jednu i dodaju se paradajz pire i začini.

Mešaju se pažljivo sa pirinčem. U blago namazane kalupe za mafine se stavlja začinjen pirinač.

Ukusni pirinčani mafini se peku u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Pri serviranju pirinčanih mafina sa slaninom posipaju se sitno narendanim kačkavaljem.

Serviramo gotove mafine, ukrašene po želji, sa prstohvatom ljubavi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Napravila sam pažljivo ove mafine, baš kako je navedeno u receptu. Ipak, mislim da je potrebno staviti 2 do 3 kašike brašna. Bez njega mafini su "trošni" i ne mogu se lepo izvaditi iz modle, ukoliko se ne koriste papirne korpice.
06.11.2023 12:40