Način pripreme
Skuvajte špagete u 5 l vuće posoljene vode. Naseckajte svinjetinu na komade, nakon čega ih marinirajte u soja sosu, soli, ulju i čubru. Ostavite je da odstoji.
Sitno naseckajte luk i beli luk. Uzmite vok tiganj. Zapržite ih i nakon toga dodajte meso. Ogulite i naseckajte paradajz na kockice. Dodajte ih u vok, zajedno sa paradajz pastom i šećerom. Izmešajte. Na kraju dodajte listove bosiljka. Ostavite da se krčka na srednjem stepenu.
Uzmite drugi tiganj i u njega stavite slaninu na minut dve sa svake strane, dok ne postane hrskava. Naseckajte je na komadiće.
Poslužite tako šo u tanjire stavite špagete, nakon toga meso i slaninu, a odozgo pospite sa malo parmezana za raskoš. Špagete sa slaninom i svinjetinom - recept s kojim ćete obradovati sva čula!
Ako volite pastu sa slaninom, obavezno probajte i špagete sa slaninom i tartufima i špagete sa slaninom i pavlakom koje se tope u ustima.