Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa slaninom i svinjetinom

Špagete sa slaninom i svinjetinom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
18631651
Špagete sa slaninom i svinjetinom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Špagete sa slaninom i svinjetinom - recept s kojim ćete obradovati sva čula!"

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 pakovanje od 400 g
  • svinjska slanina - 80 g, slajs
  • svinjski vrat - 300 g
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica, crni
  • soja sos - 2 - 3 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
  • čubar - 1 prstohvat
  • beli luk - 1 čen
  • bosiljak - svež, nekoliko listova
  • paradajz pasta - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte špagete u 5 l vuće posoljene vode. Naseckajte svinjetinu na komade, nakon čega ih marinirajte u soja sosu, soli, ulju i čubru. Ostavite je da odstoji.

Sitno naseckajte luk i beli luk. Uzmite vok tiganj. Zapržite ih i nakon toga dodajte meso. Ogulite i naseckajte paradajz na kockice. Dodajte ih u vok, zajedno sa paradajz pastom i šećerom. Izmešajte. Na kraju dodajte listove bosiljka. Ostavite da se krčka na srednjem stepenu.

Uzmite drugi tiganj i u njega stavite slaninu na minut dve sa svake strane, dok ne postane hrskava. Naseckajte je na komadiće.

Poslužite tako šo u tanjire stavite špagete, nakon toga meso i slaninu, a odozgo pospite sa malo parmezana za raskoš. Špagete sa slaninom i svinjetinom - recept s kojim ćete obradovati sva čula!

Ako volite pastu sa slaninom, obavezno probajte i špagete sa slaninom i tartufima i špagete sa slaninom i pavlakom koje se tope u ustima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: