Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Krostata sa kruškama

Krostata sa kruškama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krostata sa kruškama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Sjajan italijanski kolač krostata - za više raspoloženja i dragih trenutaka sa bliskim nam ljudima!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • maslac - 120 g
  • šećer - 100 g
  • jaje - 1 komad
  • žumance - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • kora limuna - narendana
  • Za nadev
  • kruške - 1 kg
  • šećer - 2 kašike, braon
  • rum - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i kašičicom praška za pecivo.

Dodajte jedno jaje, žumance, šećer, hladan maslac isečen na parčiće, prstohvat narendane kore limuna.

Zamesite maslac testo. Obavijte ga parčetom najlona i stavite u frižider na jedan sat.

Dok se testo ne ohadi, oljuštite i isecite kruške n amale parčiće.

Stavite ih u tiganj, pospite sa 3 kašike brapn šećera, prelije rumom i stavite na ringlu.

Kuvajte oko 5-6 minuta, dok kruške ne omekšaju. Sklonite posudu sa ringle i ohladite.

Od ohlađenog testa za pitu otkinite parče, veličine pesnice. Preostalo razvijte na parčetu papira za pečenje.

Prebacite testo sa papirom u posudu za pečenje 20 cm i oformite visoku ivicu.

Sipajte ohlađene kruške. Izdvojeno parče testa razvijte na nabrašnjenoj površini i isecite na trake širine 1 cm.

Poređajte ih na rešetku preko nadeva. Ispecite ukusnu krostatu na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Ohladite na rešetki i pospite krostatu sa kruškama šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: