Način pripreme
Stavite jaje i žumance u posudu, dodajte šećer i mutite mikserom dok se ne dobije gladak krem.
Pomešajte sveže mleko i sok jedne pomorandže.
Sipajte ga u smesu od jaja. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Dodajte u porcijama u smesu od jaja.
Isecite orahe na sitno i dodajte ih u posudu.
Postavite oklrugli kalup od 25 cm papirom za pečenje. Sipajte testo za kolač od jabuke. Oljuštite i isecite jabuke na tanke trake.
Prelijte ih sokom od limuna i pospite kašikom šećera. Poređajte ih preko retro kolača, a odozgo stavite parčiće maslaca.
Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok čačkalica ne bude suva.
Izvadite gotov kolač iz rerne i oslobodite od prstena. Ohladite na rešetki.
U malu šerpu sipajte sveže mleko. Dodajte kakao i šećer prosejane sa skrobom. Mešajte dok se čokoladni sos ne zgusne.
Ostavite ga konzistencije boze. Ako je potrebno dolijte sveže mleko.
Odsecite parče kolača, stavite ga u tanjir sa čokoladnim sosom i servirajte.
Raskošan kolač od jabuke u čokoladnom sosu! Mnogo je ukusno!
Nek vam je slatko!