Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kolač od jabuke u čokoladnom sosu

Kolač od jabuke u čokoladnom sosu

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kolač od jabuke u čokoladnom sosu
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Ne možemo da dočekamo da se potopimo u čokoladni sos, isto kao što je uradio sjajan kolač od jabuke"

Potrebni sastojci

  • brašno - 180 g
  • jaje - 1 komad
  • žumance - 1 komad
  • šećer - 160 g
  • orasi - 60 komada
  • sveže mleko - 60 ml
  • pomorandža - 1 komad
  • jabuke - 2 komada
  • prašak za pecivo - 15 g
  • maslac - 20 g
  • sok od limuna - 30 ml
  • za čokoladni sos
  • šećer - 80 g
  • kakao - 40 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • skrob - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite jaje i žumance u posudu, dodajte šećer i mutite mikserom dok se ne dobije gladak krem.

Pomešajte sveže mleko i sok jedne pomorandže.

Sipajte ga u smesu od jaja. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Dodajte u porcijama u smesu od jaja.

Isecite orahe na sitno i dodajte ih u posudu.

Postavite oklrugli kalup od 25 cm papirom za pečenje. Sipajte testo za kolač od jabuke. Oljuštite i isecite jabuke na tanke trake.

Prelijte ih sokom od limuna i pospite kašikom šećera. Poređajte ih preko retro kolača, a odozgo stavite parčiće maslaca.

Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok čačkalica ne bude suva.

Izvadite gotov kolač iz rerne i oslobodite od prstena. Ohladite na rešetki.

U malu šerpu sipajte sveže mleko. Dodajte kakao i šećer prosejane sa skrobom. Mešajte dok se čokoladni sos ne zgusne.

Ostavite ga konzistencije boze. Ako je potrebno dolijte sveže mleko.

Odsecite parče kolača, stavite ga u tanjir sa čokoladnim sosom i servirajte.

Raskošan kolač od jabuke u čokoladnom sosu! Mnogo je ukusno!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: