Način pripreme
U posudu mini pekare stavite sveže mleko, jaja, šećer, koru od limuna i pomorandže, vanilu, so i Bejlis.
Odozgo sipajte brašno, a na njega usitnite kvasac. Uključite program za testo i sačekajte da se svi proizvodi dobro pomešaju.
Čim testo za kozunak bude gotovo, u tankom mlazu sipajte malu količinu ulja i kravljeg maslaca.
Sačekajte da upije tu količinu i ponovo sipajte. Poklopite i ostavite da se program završi.
Kada istekne vreme, ponovo uključite isti program. Sačekajte još 1.5 sata ili dok vreme ne isteče.
Izvadite i oblikujte kozunak, tako što ispletete u pletenicu. Stavite punjenje po želji - suvo grožđe, orahe, bademe.
Kozunak stavite u tepsiju, obloženu papirom za pečenje i ostavite još jednom da naraste.
Premažite uljem, svežim mlekom i žumancem.
Pospite šećerom, orasima - šta god da imate.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotovo.
Izvadite i ostavite vaš Carski Kozunak da se ohladi.