Krompir i kobasice u pavlaci

VecaVeca
Kuvar
485
112
2k
48
5
Krompir i kobasice u pavlaci
Fotografije: Veca
1 / 4
14/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
"Dodajte u svoju knjigu recepata i ovaj, i probajte ga još danas - nećete se pokajati"

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g
  • so - po ukusu
  • suvi začin - po ukusu
  • ulje - po potrebi
  • kobasica - 1 komad
  • pavlaka za kuvanje - 700 ml
  • mleko - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove.

U pekač usuti malo ulja, poređati krompir i začiniti po ukusu (posoliti i umešati suvi začin).

Preko rasporediti iseckanu kobasicu, a preko kobasice poređati još jedan red krompira.

U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku za kuvanje i mleko, preliti krompir i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

Gotovo jelo izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Krompir i kobasice u pavlaci služiti kao glavno jelu uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: