Narodne kobasice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
28/09/2018
"Ljudi vole narodne tvorevine i to je još jedan ukusan povod za narodnu ljubav "
Priprema160 min.
Ukupno160 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano216
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 deo krhko 1 deo masno
  • luk - 3 glavice
  • so
  • biber
  • kumin - mleveni
  • čubar - po ukusu
  • ljute paprike - 2 - 3 sušene i samlevene
  • bujon - 1 šolja, od kosti
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan deo masne svinjetine i jedna deo krhke se samelju 2 puta na mašini za meso. Na svaka 2 kilograma mesa dodajte 3 glavice prethodno isečenog i zaprženog luka, so, biber, kumin i čubar po ukusu. Dodajte i 2-3 istucene, sušene ljute papričice i šolju bujona od mesa.

Smesa se meša veoma dobro i ostavlja se da odstoji jednu noć. Sledećeg dana se pune tanka creva. Kobasice se vezuju i spuštaju u vrelu vodu. Nakon što provru izvadite ih i ocedite. Okačite ih da se osuše.

Tako napravljene kobasice su veoma ukusne pečene ili pržene sa garnirungom od salate od kiselog kupusa, krompir salate, salate od pasulja ili turšije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar