Način pripreme
Svinjski file isecite na male šnicle i začinite ih solju, začinom za roštilj i soja sosom. Ne morate da ih lupate kako se ne bi previše osušile. Ostavite ih da se mariniraju oko sat vremena.
Krompir oljuštite i stavite u posoljenu vodu da se kuva. Kada omekša, sklonite ga sa ringle, ocedite vodu i isecite ga na kockice. Dodajte sitno seckani mladi luk.
Začiniti uljem, sirćetom i po potrebi još posoliti. Ne preterujte sa tečnim začinima, jer topao krompir može da upije velike količine.
Očistite pečurke i nasecite ih na tanke kriške. Zagrejte ulje i dodajte pečurke. Kuvajte ih na pari dok ne omekšaju. Dodajte gustu pavlaku i mešajte dok se ne zgusne. Začinite biberom.
Gotove šnicle pecite na roštilju. Poslužite, ukrasite šnicle krompir salatom i pečurkama sa pavlakom.
Šnicle od svinjetine sa pečurkama u pavlaci i krompir salatom su veoma ukusne.