Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir i kobasice u pavlaci

Krompir i kobasice u pavlaci

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Krompir i kobasice u pavlaci
Fotografije: Veca
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Dodajte u svoju knjigu recepata i ovaj, i probajte ga još danas - nećete se pokajati"

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g
  • so - po ukusu
  • suvi začin - po ukusu
  • ulje - po potrebi
  • kobasica - 1 komad
  • pavlaka za kuvanje - 700 ml
  • mleko - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove.

U pekač usuti malo ulja, poređati krompir i začiniti po ukusu (posoliti i umešati suvi začin).

Preko rasporediti iseckanu kobasicu, a preko kobasice poređati još jedan red krompira.

U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku za kuvanje i mleko, preliti krompir i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

Gotovo jelo izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Krompir i kobasice u pavlaci služiti kao glavno jelu uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ivana Mirković
Ivana Mirković
Definitivno cu upisati ovaj recept u knjigu recepata.
15.05.2021 21:00
1
Prikaži sve komentare