Način pripreme
Smesu za slane mini palačinke spremamo u dubokoj posudi, u koju sipamo jedno jaje i šolju kiselog mleka, prethodno promešanog u aktiviranog sa ravnom kašičicom sode za hleb.
Promešamo ih žičanom mutilicom i ne prekidajući proces lagano dodajemo tri vrste brašna - ukupno pola šolje dok se ne dobije srednje gusta konzistencija - niti mnogo tečna, niti mnogo gusta.
Začinjavamo ravnom kašičicom himalajske soli, braon šećerom - za ujednačavanje ukusa, madrasko karijem, indijskom kurkumom i šarlanom. Sipamo sitno isečena pera mladog luka i promešamo.
Oljuštimo, operemo i isečemo veliku glavicu luka na šajbne - široke oko 5-7 mm. Odvajamo svaki prsten/krug jedan od drugog. Najmanje sredine isečemo na sitno i dodajemo ih u smesu za palačinke.
Zagrevamo oko 1-2 kašičice šarlana u keramičkom tiganju sa nelepljivim dnom. Stavljamo nekoliko krugova luka i odmah ih napunimo sa po kašikom smese - za veće i po pola kašike - za manje. Zapržimo ih dok ne porumene sa obe strane.
Od ove smese i jedne veoma velike glavice luka dobijaju se tri serije palačinki u tiganju - oko 20 komada - male i velike.
Izuzetno ukusne i efektne palačinke u krugovima luka meke teksture, sa orijentalnim začinima i delikatnog slatkastog ukusa luka!
Prigodne brze palačinke za goste, piknik, za usput ili za ručak u kutiji!
Čudesnog ukusa!