Testo od luka

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Testo od luka
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Možete da koristite teesto od luka za spremanje domaćih hlepčića, prlenki i lepinja"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaje - 1 komad
  • luk - 2 velike glavice
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • kvasac - 2 komada, suv
  • so - po ukusu
  • šećer - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se oljušti i iseče se na stino. I pasira se. Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo.

Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje. U to udubljenje počinjemo da dodajemo sastojke jedan po jedan i zamesimo mnogo dobro dok se ne dobije meko i nelepljivo testo.

Sveže mleko i voda ne treba da budu hladni, već mlaki ili blago pretopljeni, da brže naraste.

Možete i prethodno da stavite kvasac da naraste sa svežim mlekom i šećerom, ali nije obavezno.

Gotovo umešeno testo se ostavlja da odstoji, dok ne udvostruči obim oko 30 minuta.

Možete da napravite prlenke, lepinje, hlepčiće ili šta drugo poželite sa jedinstvenom aromom luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: