Način pripreme
U šerpu uliti 800 ml mleka, dodati šećer, vanilin šećer i staviti na vatru da provri.
Zasebno, u 200 ml hladnog mleka razmutiti puding i ukuvati u vrijuće mleko. Dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne otopi. Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se smesa ohladi.
Margarin umutiti mikserom, sastaviti sa ohlađenom smesom i dobro umutiti mikserom.
Obruč za tortu staviti na tacnu. Plazma keks potapati u mlako mleko i poređati po dnu tacne i po obodu stranica obruča. Preko keksa naneti polovinu čokoladnog fila, preko rasporediti maline.
Zatim poređati red plazma keksa potapanog u mlakom mleku, naneti drugu polovinu čokoladnog fila, rasporediti ostatak malina, a preko malina posuti seckani lešnik.
Šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice, naneti preko lešnika i ostaviti u frižider da se stegne.
Skinuti obruč. Plazma tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Napomena: Voćna torta, predivnog ukusa. Spremala sam je za rođendan našoj ćerkici i zajedno smo je dekorisale figuricom, srcima, vezale mašnicu-po njenoj želji.